We kochten een huis

Je hebt het ongetwijfeld gemerkt, maar ik ben weer een beetje aan het bloggen geslagen. Omdat het tijd werd. En omdat ik weer tijd heb. Omdat er een heleboel te delen valt. En omdat ik (buiten op instagram) weer wat meer hier wil delen. Is het blijvend? Geen idee. Ik probeer mezelf de laatste maanden wat minder vast te zetten met dingen die moeten. Maar voor nu voelt het goed jullie af en toe bij te praten en zolang ik wat te vertellen heb zal ik dat blijven doen.

We kochten dus een huis. Eind 2017 al. Een nieuwbouwhuis. Een gloednieuw paleisje. Met een veranda aan de voorkant. Met een droomkeuken die we helemaal naar eigen smaak konden samenstellen. En dito badkamer. Soms kan ik het nog steeds niet geloven.

Het project waarbinnen we een woning kochten stond al jaren bij ons op de radar. Het zou bestaan uit twee fases. Beide fases kwamen net op het verkeerde moment; door ons leven als freelancer kwamen we niet in aanmerking voor een hypotheek.

Maar toen kreeg het project een derde fase. Inmiddels was er in onze situatie voldoende veranderd om wél in aanmerking te komen voor financiering. We vulden een voorkeurs-top 3 in voor bouwnummers binnen het project en ik weet nog dat ik dacht dat het echt een long shot was: er waren veel meer gegadigden voor dit project dan dat er woningen waren. Ik kan me het moment dat mijn telefoon ging op een dag nog heel precies herinneren; ik stond met mijn moeder in de winkelstraat. Het was de makelaar. We hadden onze ‘nummer 1’ toegewezen gekregen. Ik huilde tranen van geluk.
Dat is, zoals gezegd, al een hele tijd geleden. Lange tijd bleef het huis een stuk papier, een plattegrond. Een mooie 3D mock-up. Toen werd het een fundering die weinig groter leek dan een hondenhok toen we ervoor stonden. Ik wist dat het van ons is, maar het voelde nog niet echt.

Een paar weken geleden mochten we komen kijken op de bouwplaats. Voor het eerst mochten we bij ons toekomstige huis naar binnen. Alles wat voorheen plat was, werd ruimtelijk. Ik kende de plattegronden uit mijn hoofd, maar de ruimtes zeiden mij niets. Nu stond ik ineens in onze toekomstige woonkamer, keuken en mijn atelier. En ineens werd het echt.

Meer dan ooit in de afgelopen anderhalf jaar ben ik ongeduldig. Ongeduldig om te verhuizen, mijn atelier in te richten. Om koffie te drinken op onze veranda. Maar we moeten nog even geduld hebben. Na de zomer wordt ons stulpje opgeleverd. En dan moeten we afscheid nemen van ons huidige huis. Het huis waar John me ten huwelijk vroeg, waar we in de achtertuin onze ‘first look’ hadden op onze trouwdag. Het huis dat ons toen we het het hardst nodig hadden een toekomst bood.

En dat afscheid gaat – hoe mooi ons nieuwe huis ook wordt –  niet makkelijk worden.

Fotografie voor HEMA // Content Creation for HEMA

Sinds ruim een jaar mag ik mijzelf naast illustrator, (grafisch) ontwerper en fotografe ook ‘content creator’ noemen. En niet voor de minste: ik mag content maken voor de instagram account van HEMA! In dit artikel deel ik een aantal van mijn favoriete beelden.
Wie mij op instagram volgt weet dit al lang, maar ik heb het hier nog niet eerder gedeeld dus dat werd hoog tijd.
It’s been well over a year now that besides illustrator, (graphic) designer and photographer I can also call myself a ‘content creator’. I’ve been making styled product photos and some animated GIF’s for the ‘HEMA’ (a large retail chain store here in The Netherlands) instagram feed for a while now and I thought it was high time to share some of my favourite images with you here.

Het begon allemaal met een heel simpele animatie van een papieren bordje. Dat is inmiddels uitgegroeid tot een aardig (al zeg ik het zelf) oeuvre aan gestylede productfotografie en hier en daar een animatie. En sinds kort mag ik ook super leuke korte DIYs maken voor HEMA ‘s instagram.
It all started with a very simple animation of a paper plate somewhere in 2017. The rest is history, since I create content for HEMA on a very regular basis. Here’s just a selection of all the images I made of the past year or so.

Het leukste aan dit soort content creatie vind ik het vinden van een leuke en originele invalshoek voor de producten van de HEMA. Soms is die invalshoek heel basic, maar soms vraagt een product erom het van een heel andere kant te bekijken.
I love finding original or unexpected ways to style a product. This can sometimes be very basic and a bit ‘out of the box’ on other occasions.

Welk merk vinden jullie (naast HEMA natuurlijk, haha!) een leuke of bijzondere instagram feed hebben? Laat het me weten in de comments!
Which retail brand do you enjoy following on instagram? Let me know in the comments!

Nieuwe producten // New products

Aan het begin van het jaar stelde ik mijzelf het doel om iedere maand een nieuw product uit te brengen. Dit omdat ik zoveel ideeën heb waar ik geen tijd voor maak en mijn eigen producten voor mij een soort speeltuin zijn waarin ik alles mag doen wat ik wil (al is het ook fijn als mensen mijn producten willen kopen, natuurlijk). En ondanks alle drukte omtrent grote projecten als Meesterlijk Junior kan ik met gepaste trots melden dat het me tot op heden ook iedere maand is gelukt een product uit te brengen.
Deze producten heb ik op instagram al uitgebreid gedeeld (daar deel ik sowieso momenteel meer dan op dit blog dus als je graag echt op de hoogte wilt zijn, volg me dan daar), maar hier nog niet dus dat ga ik vandaag doen!
At the start of this year I set the goal to release a new product every month. And I’m pleased to tell you that thus far I managed to keep up the pace, so today I’m introducing four new products to you here. If you’ve been following me on Instagram you might have already seen (some of) them, but I wanted to share them on my blog nevertheless.

Januari: New Home kaart
First up: een nieuwe kaart in mijn flatlay collectie. Eerder maakte ik in deze serie al kaarten voor een verjaardag, het krijgen van een baby, met een beterschapswens en eentje voor kerst. De volgende in het rijtje is deze kaart die helemaal in het teken staat van het kopen/huren van een nieuwe woning!
January: New Home postcard
First up: a new postcard in my flatlay collection. I already designed one with birthday wishes, for having a baby, with well wishes and one for christmas. The next one in this series just had to be one for buying or renting a new home.


Deze ansichtkaart is gedrukt op A6 formaat en afgewerkt met een matlaminaat (een satijn-achtig laagje) aan de voorkant.

Je kunt deze kaart kopen in mijn Etsy shop.
This postcard is available in my Etsy shop.

 

Februari: Briefpapier setjes
Ik houd van schrijven. Voor dit blog, voor mezelf, voor Zusterhood. Ik ben gek op woorden en mooi opgebouwde zinnen en belangrijke boodschappen. En wanneer je iemand echt wat te vertellen hebt dan doe je dat analooog. Vind ik dan. En het liefst op mooi papier in een mooie enveloppe. Voor precies dat doel ontwierp ik twee briefpapier setjes, elk bestaande uit 8 ‘zwaargewicht’, gelinieerde A5 briefkaarten en 8 metallic enveloppen. Het ene ontwerp met lama’s op de achterkant; het andere met witte tijgers.
February: Note card sets
I love writing. For this blog and for myself. I like writing stories, poems and letters. And especially, I like writing on beautiful stationery. That’s why I designed these note card sets. Each set contains 8 heavy weight ruled note cards and 8 metallic envelopes. I have a set with illustrated llamas on the back and one with tigers.

Koop het ontwerp met lama’s hier.
Koop het ontwerp met tijgers hier.
Purchase the llama design here.
Purchase the tiger design here.

 

Maart: Lente prent
De herfst en winter gingen hem al voor; voor deze beide seizoenen maakte ik al een mini-prent. Nu de lente officieel is aangebroken, maakte ik ook voor dit (meest blije, in my opinion) seizoen een flatlay prent met daarop al mijn lente favorieten.
Van pluizige schapen (die zijn gemaakt met echte suikerspin!) tot verse bloemen en van regenlaarzen tot pasen.
March: Seasonal art print for spring
Autumn and winter are already checked off my list of seasonal art prints and now that flowers are starting to bloom and fresh leaves are appearing, it is high time I designed one for spring. This mini art print contains all my spring favourites, designed in a flatlay of real items and papercut illustrations.

De prent is op A5 formaat (14,8 x 21 cm) gedrukt op 400 grams karton en heeft een matte finish en details van felroze folie aan de voorkant. Hij is hier verkrijgbaar.
This print has hot pink foil details. Purchase it here.

 


April: MumMazing kaart
Volgens mij heb ik er hier nog maar weinig over verteld, maar sinds begin vorig jaar heb ik een groot deel van mijn ansichtkaart-ontwerpen uitgebracht bij Whale and Bird; een Britse uitgever van ansichtkaarten die mijn ontwerpen onderbrengt bij grote ketens als Scribbler en Paperchase. Speciaal voor hen maakte ik (naast mijn bestaande ontwerpen) ook wat extra ontwerpen voor speciale gelegenheden. Eentje daarvan is deze ‘MumMazing’ ansichtkaart, speciaal voor moederdag. Omdat ik veel leuke respons krijg op dit ontwerp heb ik besloten deze kaart ook in mijn eigen collectie op te nemen. Een beter moment dan vlak voor moederdag kon ik daarvoor niet bedenken.
April: MumMazing postcard
A while ago I had a lot of my postcard designs published by British publisher Whale and Bird. In addition to my existing designs, I also made some new ones to be able to release a bigger collection. One of these ‘extra’ designs was this one I made especially for Mother’s Day. Since response to this design was very good, I decided to have it printed for my Etsy shop as well.

Deze ansichtkaart is gedrukt op A6 formaat en afgewerkt met een matlaminaat (een satijn-achtig laagje) aan de voorkant.

Je kunt deze kaart hier kopen.
This postcard is available for purchase here.

Dat waren ze dan; de producten die ik tot op heden in 2019 heb uitgebracht. Er staat al best het een en ander ingepland voor de rest van het jaar, maar ik laat me ook leiden door plotselinge inspiratie. Heb jij ideeën, wensen of suggesties voor een leuk product? Laat het me weten in de comments!
There you have it; my new products up until april of this year. I have items planned for some months in the near future, but I also like keeping some months open for spontaneous ideas. Are there any products you would like to see in my collection? Please drop them in the comments; it would be so helpful to know what you guys would like to see!

 

Meesterlijk Junior

Een van de moeilijkste dingen van illustrator/ontwerper zijn is denk ik wel dat je soms heel lang je mond moet houden over projecten terwijl je er juist zo trots op bent dat je het van de daken zou willen schreeuwen.
Dat was voor mij het afgelopen halfjaar ongeveer het geval. Sinds september vorig jaar ben ik namelijk druk bezig geweest met een groot project voor Robèrt van Beckhoven. Misschien ken je hem van Heel Holland Bakt, Cupcake Cup of zijn deelname aan Wie is de Mol?. Maar hij is vooral bekend als ‘Meest Meesterlijke bakker van Nederland’: hij heeft niet voor niets twee Meester titels achter zijn naam staan.

Naast een bakkerij en twee winkels vol lekkers (eentje in Oisterwijk en eentje in Leidschendam) en die twee Meester titels (Meester Patissier en Meester Boulanger) heeft Robèrt ook een magazine: Meesterlijk. Van dit magazine komt deze maand een special uit voor kinderen t/m 14 jaar: Meesterlijk Junior. En ik mag vol trots melden dat ik me heb mogen storten op de illustraties, fotografie en vormgeving van deze 80 pagina’s tellende special.

 

Dit eerste deel van Meesterlijk Junior (ja, er komen er nog meer) staat geheel in het teken van brood: waar het vandaan komt, wat erin zit en natuurlijk hoe je het maakt. Voor deze uitgave heb ik mogen samenwerken met de met de leukste redactie, (kinder)tekstschrijver en foodfotograaf.

Meesterlijk Junior – Brood staat bomvol informatie, maar je vindt er ook puzzels en proefjes in om die opgedane kennis toe te passen. En natuurlijk mogen recepten ook niet ontbreken!

Meesterlijk Junior – Brood komt op 15 april uit, maar is nu al verkrijgbaar via preorder; als je hem nu bestelt krijg je hem gratis thuisgestuurd én krijg je er een leuke gratis smartphone wallpaper bij; ontworpen door yours truly.

Preorder jouw exemplaar van Meesterlijk Junior hier.

In het meest recente nummer van Meesterlijk (het lentenummer) is een uitgebreid artikel verschenen over Meesterlijk Junior. Hierin krijg je een kijkje achter de schermen van de vormgeving en zie je het eerste beeldmateriaal. Je kunt hier een proefnummer van Meesterlijk bestellen of een abonnement afsluiten.

Wat vinden jullie ervan? Laat het me weten in de comments!

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: